Mijn favorieten

Siewe Makelaars anno 1928


Siewe Makelaars is opgericht in 1928 door Theo Siewe en is begonnen op de Generaal de la Reijlaan 8 te Bussum. In die tijd werd er vanuit huis gewerkt.
 

In de dertiger jaren is de familie Siewe verhuisd naar de Albrechtlaan 26 hoek Rostocklaan 2 te Bussum. Deze verhuizing werd ingegeven om zo dicht mogelijk bij het Station Naarden Bussum gevestigd te zijn, zodat de cliënten uit Amsterdam indertijd met de stoomtrein naar het Gooi konden komen. De cliënten gingen vervolgens met Theo Siewe per koets door het Gooi om de woningen te bekijken. De koetsen stonden opgesteld bij het station. Later was Theo Siewe één van de eerste autobezitters in de regio om zodoende de cliënten zelf rond te kunnen rijden door het Gooi over zandpaden en de sporadisch verharde wegen.


Momenteel is het kantoor nog altijd gevestigd aan de Albrechtlaan 26 te Bussum en nog steeds komen er regelmatig cliënten per trein uit Amsterdam naar ons kantoor.


Jack Siewe was de tweede generatie die het bedrijf heeft voortgezet. Rond 1960 trad hij toe tot het bedrijf en heeft het gaandeweg overgenomen van zijn vader. Jack Siewe was een zeer bekwaam makelaar en een geliefde en actieve Bussummer. Bovendien was hij een groot sportliefhebber en heeft zijn gehele leven diverse sporten zeer actief en met veel plezier bedreven op een hoog niveau. Onder andere hierdoor heeft hij een groot relatienetwerk opgebouwd waar het huidige kantoor nog steeds zijn vruchten van plukt. Jack Siewe was een aimabel mens waar eerlijkheid hoog in het vaandel stond. Ook deze eigenschap heeft hij doorgegeven en niet voor niets staat ons kantoor bekend om zijn betrouwbaarheid en daadkracht. Jack Siewe is in 2011 veel te vroeg overleden op 72 jarige leeftijd.Jasper Siewe is in 1992 in de makelaardij gaan werken en is sinds 1994 bij Siewe Makelaars aan de slag gegaan. Na een jarenlange en zeer plezierige samenwerking met zijn vader heeft hij gaandeweg het kantoor overgenomen en getransformeerd naar één van de modernste en actiefste makelaarskantoren van het Gooi. In 1998 is Siewe Makelaars toegetreden tot de wereldwijde makelaarsorganisatie ERA. Hierdoor beschikken wij over een hoogwaardig en wereldwijd netwerk van kwaliteitsmakelaars. Wij lopen dan ook continue voorop als het gaat om nieuwe ontwikkelingen in de makelaardij en beschikken over de modernste marketingmiddelen. Door de combinatie van de historie die wij hebben, een meer dan uitstekende reputatie in de regio en de aansluiting bij het grootste makelaarsnetwerk ter wereld zien wij de toekomst met vertrouwen tegemoet. Wie weet zal de vierde generatie van Siewe Makelaars zich spoedig aandienen.

De dienstverlening in de huidige tijd vraagt om specialisten op hun vakgebied. Dit is de reden dat Siewe Makelaars inmiddels over een gespecialiseerde woningmakelaardij en een gespecialiseerde bedrijfsmakelaardij beschikt. Leonard van Loon is sinds 2001 de directeur van de bedrijfsmakelaardij en stamt tevens uit een echte makelaars- en vastgoedfamilie. Leonard van Loon en Jasper Siewe werken sindsdien vruchtbaar samen aan de verdere toekomst van Siewe Makelaars.
Ons huidige team:Bekijk hier de originele brochure uit 1928
 
De woninggids van februari 1954